Stosujemy wyłącznie niską pasteryzację.
Ten etap trwa na tyle długo, by uzyskać zadowalający efekt smakowy nie tracąc przy tym wartości odżywczych i mineralnych
naszych produktów. 

Etap I

Pasteryzacja dotyczy przetwórstwa mleka, które zakupujemy w pobliskiej mleczarni. Polega ona na podgrzaniu produktu do 65 stopni, następnie proces zostaje zatrzymany na kilkadziesiąt minut, by później schłodzić go do około 4 stopni.

Etap II

Ostatnim krokiem jest kilkugodzinny proces dojrzewania, po czym otrzymujemy dojrzałą bazę lodową gotową do dalszej produkcji.

Etap III

Pasteryzacja

Mrożenie

Owoce, które wykorzystujemy do produkcji naszych lodów są mrożone i delikatnie napowietrzane, dzięki czemu struktura lodów osiąga bardziej kremową konsystencję. 

Etap I

Uprzednio owoce są starannie selekcjonowane, blendowane, dodawane do przygotowanej bazy lodowej, by wreszcie trafić do frezera na hartowanie i do zamrażarki szokowej. Dzięki temu zabiegowi lody nie ulegają krystalizacji. 

Etap II

Strona Główna

Historia

Składniki

Współpraca

Smaki

Kontakt

Produkcja

Nasze know-how tkwi w tym, co najbardziej cenimy w naszych lodach – czyli ich naturalności.

Cały proces produkcji jest nastawiony na osiągnięcie zadowolenia naszych Klientów.

Copyright 2019. LODYPCION. Wszelkie prawa zastrzeżone. | Realizacja: KK MARKETING&DESIGN

To bardzo ważny proces podczas przygotowywania naszych lodów, które produkowane są

z naturalnych składników i tym samym wymagają szczególnych rozwiązań. 

Strona Główna

Współpraca

Składniki

Historia

Smaki

Kontakt