Stosujemy wyłącznie niską pasteryzację.
Ten etap trwa na tyle długo, by uzyskać zadowalający efekt smakowy nie tracąc przy tym wartości odżywczych i mineralnych
naszych produktów.
Etap I
Pasteryzacja dotyczy przetwórstwa mleka, które zakupujemy w pobliskiej mleczarni. Polega ona na podgrzaniu produktu do 65 stopni, następnie proces zostaje zatrzymany na kilkadziesiąt minut, by później schłodzić go do około 4 stopni.
Etap II
Ostatnim krokiem jest kilkugodzinny proces dojrzewania, po czym otrzymujemy dojrzałą bazę lodową gotową do dalszej produkcji.
Etap III
Owoce, które wykorzystujemy do produkcji naszych lodów są mrożone i delikatnie napowietrzane, dzięki czemu struktura lodów osiąga bardziej kremową konsystencję.
Etap I
Uprzednio owoce są starannie selekcjonowane, blendowane, dodawane do przygotowanej bazy lodowej, by wreszcie trafić do frezera na hartowanie i do zamrażarki szokowej. Dzięki temu zabiegowi lody nie ulegają krystalizacji.
Etap II
Produkcja
Nasze know-how tkwi w tym, co najbardziej cenimy w naszych lodach – czyli ich naturalności.
Cały proces produkcji jest nastawiony na osiągnięcie zadowolenia naszych Klientów.
Copyright 2019. LODYPCION. Wszelkie prawa zastrzeżone. | Realizacja: KK MARKETING&DESIGN
To bardzo ważny proces podczas przygotowywania naszych lodów, które produkowane są
z naturalnych składników i tym samym wymagają szczególnych rozwiązań.